loading...

Trailers

Intresserad att köpa våra filmer? Kontakta oss på info@torvision.se


Tiden talar för Stråtjära
Se trailer


En presentationsfilm vars syfte är att locka människor att bosätta sig i byn Stråtjära i Hälsingland. Genom att visa upp ett aktivt näringsliv, naturen och de goda framtidsutsikterna, lockas nya invånare till byn.
Produktionen finansierades av invånarna och Landsbygdsprojektet i Söderhamn.


 

s/s Norrtelje 
Historien om männi-skor och en ångbåt.

Se trailer

Hon kallades "Roslagens Drottning" byggd år 1900. Hon gick i trafik i Stockholms skärgård fram till 1962.  Idag ligger hon i Norrtälje hamn, som ett levande museum och ett minnesmärke över en epok i skärgårdens historia. Dokumentären om s/s Norrtelje berättar historien om fartyget och de människor som såg till att hon kom hem.

 

Resan till Urkult
Se trailer

Urkult - urminnes tider. Tusentals år senare, en plats, Näsåker i Ångermanland, en musikfestival uppbyggd kring värme och respekt. I denna dokumentärfilm, fylld av musik från en hel värld, i dans och glädje, möter vi besökare, arrangörer och artister. Den berättar också om de människor som slog ner sina pålar här för mer än 6000 år sedan.

Filmen är inspelad med stöd av Film Gävleborg.

Philemon Arthur and the Dung - orkestern utan ansikte
Se trailer

De kom inte, de sågs inte, men de segrade! Philemon Arthur and the Dung
är den mystiska och mytomspunna musikgrupp från Skåne, som chockade det svenska musiketablissemanget när de tog hem en grammis 1972. Följden blev att grammisgalan lades ner i 15 år. ”Orkestern utan ansikte” berättar historien om Philemon Arthur and the Dung och söker svar om vilka som döljer sig bakom namnet. Medverkande i filmen är bl a Mikael Wiehe, Stefan Wermelin, bob hund, Torbjörn Abelli m fl.

Läs recension av filmen:

Philemon Arthur and the Dung – orkestern utan ansikte (Filmfenix)


 

Traktor-sommar i Roslagen
Se trailer

Entusiaster från Norrtelje Veteran-traktorklubb ger sig ut på cruising med sina gamla men nyrenoverade traktorer. En naturupplevelse i sommarfagra Roslagen.
Varje år arrangerar klubben också en utställning, 100-tals traktorer, med drag-racing, traktorpulling och uppvisning av gamla jordbruksredskap I intervjuer förklarar deltagarna sitt intresse för och vikten av att bevara minnet av denna epok i jordbrukshistorien.

De blånande bergens musik

Se trailer


Bluegrass är countrymusik utan elkraft, eller hästjazz som folk-humorn kallar musiken. Den har sitt ursprung på den amerikanska landsbygden. Torsåker i Gästrikland har funnit samhörighet, har samma sociala strukturer som i Blue Ridge Mountain i USA. Varje år arrangeras en bluegrassfestival i Torsåker, med både svenska och amerikanska artister. Vi hänger med på spontant musicerande på "Gästis." Möter artister och besökare, förflyttar oss i musiken mellan Torsåker och USA.

 

Pythagoras
- historien 
om männi-skor och en fabrik

Se trailer

Filmen berättar ett stycke svensk industri-historia, från mitten av 1800-talet och om Pythagoras betydelse som industri i Norrtälje. Det var i början av 1900-talet som industrialismen nådde Norrtälje. En av de fabriker som grundades var Pythagoras motorfabrik, tillverkare av tändkulemotorer, en kraftkälla för både fiskeflottan och jordbruket. Efter nedläggningen i slutet av 1970-talet skapades ett industrimuseum kring den gamla fabriken.

 

Stigarna till Nidaros
Se trailer

Under medeltiden vandrade hundratusentals pilgrimer genom Sverige till den heliga Olofs Nidaros (nuvarande Trondheim). Filmen följer en grupp ryttare klädda i medeltida dräkter, som rider efter de gamla pilgrimslederna genom Gästrikland och Hälsingland, möten med svunna tider, historien och sägnerna.