Om Torvision

Vi är entusiaster som brinner för att producera dokumentärfilmer. Det är viktigt att skildra vår tid och att samtidigt sätta in det i ett historiskt sammanhang, ge bakgrunder. Merparten av våra filmer har sitt upphov i egna intressen av att skildra och berätta.

Lars Pettersson

Producent, regissör, fotograf

Har mycket lång erfarenhet av film- och TV-produktion. Egentligen så långt tillbaka som till TV:s barndom, som barnskådespelare i svenska TV-program. Gjorde sen karriär på Sveriges Radio Televisionen, som filmklippare på Aktuellt.  Var  Aktuellts utsände till USA 1968 för att tillsammans med Arne Thorén bevaka presidentvalet. 
Tog 1982 steget från TV till att arbeta som skrivande journalist, som redaktionschef för Mitt i-tidningarna. Återvände 1989 till Sveriges Radio, med uppdrag för i första hand P1:s veckomagasin Godmorgon Världen, inrikes men också i Latinamerika och Afrika. Kom sen ”hem” igen – till Aktuellt, som utrikesreporter och även en period som ekonomireporter. Under senare delen av 1990-talet i kombination som gymnasielärare på medieprogrammet i ämnena journalistik, radio och TV, datakunskap.


 
 

Ulric Jansson

Producent, affärsutvecklare, föreläsare, projektledare
 
Sadlade om i slutet av 90-talet efter en drygt 10-årig sejour inom bank och finansbranschen. Läste in civilekonomprogrammet på Högskolan i Gävle och startade 1999 sitt första företag, reklambyrån 026Media. Numera serie-entreprenör med engagemang i tre olika företag, bland annat TorVision Medieproduktion AB.
Är tillsammans med Lasse Pettersson grundare av företaget och har rollen som producent, projektledare och cateringansvarig. Har ansvaret för att sy ihop avtal och finansieringen av våra projekt. Undervisar i entreprenörskap, marknadsföring, affärsutveckling och projektledning.