Kurser

Kurs i mediejournalistik - webb-TVKursen äger rum under två helger, fredag 13.00 till söndag 15.00 i lantlig miljö i stockholmstrakten. Inkvartering sker i dubbelrum med tillgång till kök och dusch. I kursavgiften ingår övernattning, måltider, middag, frukost, lunch.

Del 1
Fredag:
Samling och presentation. Diskussion kring webb-TV, innehåll, upplägg. Intervjuteknik, bildberättande, kamera och teknik. Vi gör de första testerna, intervju-uppställningar, bildutsnitt, ljud. Intervjuerna bildar underlag till grunderna i intankning och redigering.
Under eftermiddagen tittar vi på exempel ur olika produktioner, dramaturgi och former för reportage.
Kväll: Middag och samkväm.

Lördag:
Vi tar kameror och går ut på byn för inspelning av intervjuer och bilder, underlag till speakertexter, interaktion mellan text och bild. Här arbetar deltagarna två och två under hand­ledning.
Eftermiddag: Intankning av inspelat material. Genomgång redigeringsprogram. Redigering.
Kväll: Middag, samkväm diskussioner. Redovisning av redigerade inslag.

Söndag:
Fortsatt redigering. Redovisning och avslutning.


Del 2
Fredag:
Samling. Redovisning av erfarenheter. Fördjupning och finslipning av förra veckans inspelade reportage, ljud, ljus, färger, grafik. Komprimering/anpassning till MPEG 4 för publicering på webb, hemsida, Youtube, Facebook.

Lördag:
Nytt reportageuppdrag, nu som ensamreporter: bilder, ev. speaker, intervju.
Eftermiddag: Redigering.

Söndag:
Redovisning och avslut.

Antalet deltagare per kurs är begränsat till fyra personer. Deltagarna ombeds ta med sig kameror som kan användas för inspelning av rörlig bild (Iphone, systemkamera Canon/Nikon, video HD kamera) lap-top-dator, PC eller Mac.
Redigeringen kommer att göras på Final Cut Pro, Final Cut Pro X eller Lightworks.(För den som saknar egen utrustning ställer vi kameror och datorer till förfogande.)

Kostnad för kursen: 6 000 kronor + moms
Kontakt/anmälan/information:
Lars Pettersson, 070-722 59 90, lasse.pettersson@torvision.se
www.torvision.se

Kursen arrangeras i samarbete mellan Torvison Medieproduktion och Cerca Media


Kursledare Lars Pettersson
Mångårig journalist inom radio och TV, bland annat som utrikesreporter på Aktuellt.
Har arbetat som enmansteam, fotograf-reporter-redigerare, i Sverige men också på Afrikas Horn, Spanien och Latinamerika. Har producerat inslag för BBC World News, finska Yle och dansk TV.
Han  har också arbetat som reporter på Sveriges Radio, Studio 1 och Godmorgon Världen.
Grundare av  Mitt-i-tidningarna och  dess redaktionschef under de första fem åren.
Undervisade på gymnasiets samhällsprogram i ämnena journalistik, radio, rörlig bild, filmkunskap.
Arbetar nu med dokumentärfilmsproduktion.

Webb-TV

Kurser och produktion

Allt fler tidningar lägger ut reportage som webb-TV på sina hemsidor. I sin form ett helt nytt medium. Medieforskare anser att ett utbud av webb-TV med rörliga bilder är avgörande för att tidningar och andra digitala medier ska kunna ta betalt för sin journali–stik.
Torvision Medieproduktion har lång erfarenhet av att producera webb-TV som en-mans-team, det vill säga reporter – fotograf – redigerare i en och samma person.  Vi har också tekniken att redigera TV-inslag på fältet och sända hem till redaktionen.

Vi kan nu erbjuda er redaktion, reportrar och fotografer, en utbildning i tekniken, från inspelning till utläggning på er webb-plats. Detta under längre eller kortare kurser, på plats på er redaktion och i "skarpt läge." Det vill säga det vi producerar på kursen ska också kunna läggas ut på webbplatsen.

Vi kan också åta oss uppdrag, nyhetsbevakningar för er räkning.

Se inslag producerade av oss för bland annat Norrtelje Tidning och Kulturdelen.nu 


Valborg i Roslagen 

Premiär Crazy Nights


Hus av halmbalar

Nypremiär Cabaret